Freelance tekstschrijver

Elke doelgroep heeft andere behoeften. Wil je jouw doelgroep écht aanspreken, dan is het belangrijk om op die unieke behoeften in te spelen. Dankzij mijn achtergrond als taalkundige ben ik analytisch sterk, en begrijp ik het effect van taal op jouw boodschap. Als freelance tekstschrijver help ik je graag met een tekst die past bij jouw doelgroep. Van het schrijven van blogs over bijzondere (outdoor)bestemmingen tot het omtoveren van een ingewikkeld document naar een heldere tekst op B1-niveau – ik doe het allemaal met evenveel liefde.

Door mijn internationale achtergrond ben ik tweetalig (Nederlands en Engels), en spreek ik daarnaast een aardig woordje Duits. Ben je op zoek naar een tekstschrijver die Engelstalige teksten kan schrijven of redigeren? Dan ben je aan het juiste adres!

Sinds januari 2021 werk ik als freelance tekstschrijver. Daarvoor werkte ik als contentmanager bij HVR Group aan uiteenlopende projecten, vooral voor opdrachtgevers uit de (semi)overheid. Bij HVR Group heb ik niet alleen ervaring opgedaan in het schrijven van teksten, maar ook in het maken van nieuwsbrieven in Mailchimp en het plaatsen van content in Hippo en WordPress. Eind 2020 ben ik met mijn vriend naar Duitsland verhuisd, en heb ik bewust gekozen voor deze stap van in loondienst naar freelance werken. 

Ik ben op dit moment per direct beschikbaar voor nieuwe opdrachten. Neem contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden onder het genot van een (digitaal) kopje thee. Hieronder krijg je alvast een indruk van een aantal van de diensten die ik aanbied, maar er is natuurlijk veel meer mogelijk.

Diensten

Als freelance tekstschrijver bied ik verschillende diensten aan. Hieronder geef ik een aantal voorbeelden van hoe ik jou kan helpen. Niet precies waar je naar op zoek bent? Neem dan gerust contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden!

Blogs

Wil je een inspirerend verhaal vertellen over jouw bestemming of product? En daarmee je vindbaarheid in Google ook nog eens verbeteren? Ik schrijf graag een blog voor je!

Prijsindicatie: € 200 excl. btw voor een blog van 800 – 1000 woorden, op basis van een door jou aangeleverde briefing.

Redigeren

Heb je zelf al een tekst geschreven maar ben je nog niet helemaal tevreden? Ik kijk met een kritische blik naar de zinsbouw en spelling!

Prijsindicatie: € 30 excl. btw per A4.

 

 

Interview

Wil je iemand anders aan het woord laten? Op basis van jouw briefing neem ik een interview af en werk het uit tot een boeiend artikel.

Prijsindicatie: € 350 excl. btw voor het interview en het uitwerken van een artikel.

 

Voorbeelden van mijn werk

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van mijn werk als tekstschrijver.

 

HVR Group

Rijksvastgoedbedrijf brengt circulair bouwen tot bloei
(Artikel op basis van interview, ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties)

Circulariteit is de nieuwe norm, ook op kantoor
(Artikel op basis van dubbelinterview, ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties)

E-magazine Dialogue & Dissent: Stories of Change
(Engelstalige verhalen vanuit organisaties geselecteerd en geredigeerd, ministerie van Buitenlandse Zaken)

We vinden het ontzettend leuk om te pionieren
(Praktijkverhaal op basis van interview voor jaarverslag Energie-investeringsaftrek (EIA), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)

Wanda de Kanter: “De bedrijfsarts zorgt voor verbinding in een rookvrije organisatie”
(Artikel op basis van interview in het kader van het Nationaal Preventieakkoord, ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) 

“Ik ben trots op mezelf”
(Artikel op basis van interview, Vanuit autisme bekeken)

 

 

AlpenReizen

Van februari t/m augustus 2019 heb ik een werkervaringsstage gedaan bij AlpenReizen. In die tijd heb ik een hoop blogs geschreven, waaronder:

De ultieme rondreis door de Alpen: in drie weken door Zwitserland, Italië en Oostenrijk
De 10 leukste cadeaus voor bergliefhebbers
Wandelen in de Italiaanse Alpen: natuur, geschiedenis en lekker eten
5 redenen om in de herfstvakantie naar de Alpen te gaan
Wandelen in Tirol, tussen gletsjers en 3000 meter hoge bergen
Geniet van de bergzomer in het Oostenrijkse Alpbachtal
De Alpen: dé perfecte bestemming voor de meivakantie