Loes van Driel

Over mij

Hoi! Leuk dat je me wat beter wilt leren kennen. Ik ben Loes en werd bijna 27 jaar geleden geboren in Nijmegen. Daar heb ik niet lang gewoond – ik was net één jaar oud toen mijn ouders besloten het oosten van het land te verruilen voor de Randstad. Als we daar waren gebleven had mijn leven er nu waarschijnlijk heel anders uitgezien. Maar zes jaar later verhuisden we naar Hamburg, en veranderde mijn leven voorgoed. Ineens moest ik Engels praten op mijn nieuwe (internationale) school – als zevenjarige had ik net geleerd wat please betekende en zong ik tijdens de kerstdagen ‘dewistowhite’ in plaats van ‘oh what fun it is to ride’ – en was Nederland niet meer mijn enige ‘thuis’. 

Op mijn dertiende verhuisden we weer naar Nederland. Ik maakte mijn middelbare school af op een internationale school en sloeg ruim vier jaar later mijn vleugels uit. Dit keer vertrok ik voor mijn studie naar Londen. Als je me toen had gevraagd of ik ooit terug wilde naar Nederland, had ik waarschijnlijk vol overtuiging ‘nee’ gezegd. Maar een leuke onderzoeksmaster trok me over de streep, en ik verhuisde naar het voor mij nog onbekende Rotterdam. Daar sloeg ik een Duitser aan de haak. We gingen samenwonen in Delft, maar waren het er al snel over eens dat we zodra het kon zouden verhuizen naar een rustigere omgeving. 

Eind 2020 was het zover en verruilden we de drukke Randstad voor de bossen van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Ik waagde de sprong in het diepe, en zegde mijn fulltime baan voor een communicatiebureau in Den Haag op. Om vanuit Duitsland verder te gaan als freelance tekstschrijver. Voor mij een uitgelezen kans om de regie te nemen over mijn eigen leven, en te werken aan mijn doelen: meer rust in mijn hoofd, meer plezier in mijn werk en meer tijd besteden in de natuur. 

Benieuwd naar wat ik als tekstschrijver voor je kan betekenen? Neem dan een kijkje op mijn dienstenpagina

Bekijk mijn dienstenpagina